Om oss

IMG_20190624_151746_edited.jpg

Klicker Fokus satsar på Dig och Din hund!

All träning baseras på belöningsträning med klickertänk.

 

Med fokus på att det ska vara roligt att träna hund satsar vi på att erbjuda professionell & effektiv belöningsbaserad hundträning med kvalité. Vi erbjuder kurser och privatlektioner inom såväl vardagslydnad som en rad olika tävlingsgrenar såsom lydnad, sök, spår, Nose Work, patrullhund mm. 

 

Vår målsättning är att hålla kurser med hög kvalité i små grupper (4-6 deltagare) för hundägare som vill lära sig mer och utveckla sin hund på ett positivt sätt.​

 

Ulrika Norell

Mitt motto är "Det ska vara kul att träna hund!"

Jag brinner för utbildning och hundträning och älskar att hålla kurser. Min ambition är att erbjuda effektiv träning med positiv förstärkning med målet att ge kursdeltagare verktyg för vidare träning och att förmedla den glädje och motivation hon själv känner i hundträningen och hundägandet.

 

Med min långa erfarenhet som instruktör, lärare och domare inom både SBK och Canis har jag en stor verktygslåda att plock ur. Jag började träna hund i början av 90-talet och jobbar idag som avtalsinstruktör och avtalslärare inom SBK parallellt som jag håller egna kurser och tränar och tävlar med min egen hund.

 

Med kvalité i första rummet är min ambition att ge dig som hundägare de bästa förutsättningarna att skapa en god relation mellan dig och din hund så ni kan nå era mål. Det absolut viktigaste för mig är att alltid ha kul tillsammans med hunden! Jag vill att du ska känna dig trygg i att träna för en välutbildad instruktör med lång erfarenhet som verkligen brinner för att förmedla hur man tränar hund på ett positivt, kreativt och roligt sätt. ​

 

Jag är främst utbildad inom SBK och Canis, är SBK instruktör, SBK Lärare i Allmänlydnad och spår och har varit franchisetagare inom Canis. Idag är jag en av SBK:s avtalsinstruktörer och avtalslärare.

 

Jag började klickerträna 2002 och gick Canis instruktörsutbildning 2007 och utbildad Tag Teach level 1 instruktör för Theresa McKeon. Jag är också cerrtifierad Nose Work instruktör via SNWK. Genom åren har jag haft ett flertal uppdrag inom SBK och bla varit engagerad som lärare för inlärning hos hund på lärarutbildningar.  

 

Med tävlingserfarenhet tom elitklass lydnad och bruks i kombination med att jag är både bruks- o. lydnadsdomare har jag gedigna kunskaper inom de olika tävlingsgrenarna.

 

Utbildning är viktigt för mig och jag vidareutbildar mig kontinuerligt. Jag är biolog och har även låst Hundens beteendebiologi 1 och 2 och Djurens kommunikation 1 och 2 på Linköpings Universitet med Per Jensen som huvudlärare.

 

Genom åren har jag deltagit i en mängd olika kurser, seminarier och föreläsningar för bla Kenth och Niina Svartberg, Maria Brandel, Siv Svendsen, Per Jensen, Kurt Blixt, Jan Gyllensten, Mona Kjernholm, Heidi Billkvarn, Anders Hallgren, Ismael de Vos, Eva Bertilsson, SWDI, Hundcampus, Git Jering, Kamal Fernandez, Kjellaug Selsaas, Ken Ramirez och många, många fler.

 

Till vardags jobbar jag som biologi- o. naturkunskapslärare på gymnasiet. Jag har haft ett flertal olika hundar bla Labrador, Weimaraner, Basset Artesian Normand, Irländsk setter, 6 Riesenschnauzers och har nu min 3:e Border Collie, "Czid" född sep-17 som ffa tävlar lydnad, men också kör sök, spår och specialsök/ Nose Work.