Nose Work

111a.jpg

En otroligt rolig sport och hundträning som utmanar både dig och din hund och ger er mer samarbete och glädje tillsammans! Sporten kommer från USA och handlar om doftdiskriminering som ger hunden otrolig mental stimulans genom att den får jobba med nosen.

Nose Work delas upp i 3 klasser med stigande svårighetsgrad och introduktion av en ny doft i varje klass. Dofterna är i tur och ordning eukalyptus, lagerblad och lavendel.

Söket består av 4 olika moment i varje klass:
Behållarsöksök – hunden söker igenom lådor i olika storlekar för att hitta doften som är gömd.
Inomhussök – hunden söker igenom ett avgränsat område i en byggnad för att hitta doften.
Utomhussök – hunden söker på en begränsad yta utomhus där doften finns gömd.
Fordonssök – hunden söker på parkerade fordon där doften finns gömd någonstans på utsidan av fordonet.
 

Nose Work har snabbt blivit otroligt populärt i Sverige, precis som i ursprungslandet USA, där det arrangeras många tävlingar. Den stora anledningen till populariteten är nog att sporten passar alla hundar stor som liten, ung eller gammal, osäker eller utåtagerande spelar ingen roll. Sporten passar även hundar som inte kan träna och tävla bruksgrenar pga skotträdsla.
 

På våra kurser arbetar vi med en hund i taget för effektiv inlärning och för möjligheten att se andra ekipage och lära sig av dem.

Teori och praktiska övningar varvas under kursen.

Klicker Fokus - Nose Work, eukalyptus, hundkurser, Nacka & Värmdö
Klicker Fokus - Nose Work, lagerblad, hundkurser, Nacka & Värmdö
Klicker Fokus - Nose Work, lavendel, hundkurser, Nacka & Värmdö
Nose Work grundkurs

Grundkursen riktar sig till dig som vill börja med den nya roliga sporten Nose Work. På kursen kommer vi att jobba med att få ett stort sökintresse och motiverade hundar. Vi kommer därför att påbörja inlärningen med hjälp av godis för att övergå till att använda oss av sök med godis tillsammans med doften av eukalyptus. Eukalyptus är den första doften som lärs in i Nose Work.
Ni kommer att få prova på sök i rum samt sök på behållare.

​Inga förkunskaper krävs.

 

Max antal deltagare: 6 st. 
Tillfällen: 5 x 1,5 tim

Plats:   

Datum:     
Tider: 18:00-19:30         

Pris: 1600:- inkl moms
   

 

Workshop/Öppen träning i Nose work

Har du gått Nose Workkurs eller tränat Nose Work tidigare är du varmt välkommen till våra populära öppna träningar! Våra öppna träningar är inte instruktörsledda men vi finns på plats för frågor och träninigstips. 

Max antal deltagare: 12 st, föranmälan via mail: klickerfokus@gmail.com
Tillfällen:    1 x 1 tim

Plats: 

Datum:     
Tider:   

Pris:  400:- betalas via BG/Swish senast 1 vecka innan eller kontant på plats (vid dop-in)

Nose Work fortsättning

Hundarna fortsätter att lära sig söka efter doften Eukalyptus både inomhus i olika rum samt i lådor, på stolar, i sugrör och i eller på andra spännande behållare och föremål. Vi påbörjar utomhussök på lyktstolpar, containrar, parkeringsplatser och liknande samt på och runt fordon.
Vi lär in markeringar för dem som vill. Tävlingsreglerna för klass 1 presenteras. Förkunskapskrav: Grundkurs eller motsvarande.

Max antal deltagare: 6 st
Tillfällen: 5 x 1,5 tim

Plats:

Datum:      
Tider:         

Pris: 1850:-  inkl moms
           

Nose Work 2, klass 2

Introduktion av nästa doft (Lagerblad). Hundarna söker både efter Eukalyptus och Lagerblad i de fyra momenten: behållarsök, inomhussök, utomhussök och fordonssök. Tävlingsreglerna förklass 2 presenteras. Förkunskapskrav Nose Work forts. eller motsvarande.

Max antal deltagare: 6 st
Tillfällen: 5 x 1,5 tim

Plats:  

Datum:      
Tider:         

Kostnad: 2150:-  inkl moms

Nose Work 3, klass 3

Introduktion av den sista doften (Lavendel). Hundarna söker efter Eukalyptus, Lagerblad och Lavendel i de fyra momenten: behållarsök, inomhussök, utomhussök och fordonssök. Tävlingsreglerna för klass 3 presenteras. Förkunskapskrav Nose Work 2 eller motsvarande.

Max antal deltagare: 6 st
Tillfällen: 5 x 1,5 tim

Plats:  

Datum:      
Tider:         

Kostnad: 2150:-